Spring naar inhoud

NIEUWS

Even voorstellen: Marc van der Bij – vicevoorzitter van DBCX

Als DBCX willen we graag dat doofblinde mensen dezelfde kansen krijgen als niet-doofblinden in de Nederlandse samenleving. Met de activiteiten die we ontwikkelen dragen we daaraan bij. Daarbij gaan we ervan uit dat mensen met doofblindheid, samen met een begeleider/tolk, hetzelfde kunnen bereiken als mensen die niet-doofblind zijn. Om mensen hiervan bewust te maken, laten ...lees verder "Even voorstellen: Marc van der Bij – vicevoorzitter van DBCX"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Even voorstellen: Marc van der Bij – vicevoorzitter van DBCX

Dewi (21) volgt de opleiding Communication & Media Design

Dewi (21 jaar) is doof geboren en heeft het syndroom van Duane. Zij volgt de opleiding Communication and Media Design (CMD) aan Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch. In een interview met Ekrem Koç, vrijwilliger marketing en communicatie, vertelt zij over zichzelf, haar motivatie om de opleiding te volgen en hoe zij de toekomst ziet. Dewi, wil je ...lees verder "Dewi (21) volgt de opleiding Communication & Media Design"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dewi (21) volgt de opleiding Communication & Media Design

Zomerstop juli en augustus

In juli en augustus hebben we een zomerstop. Vanaf 1 september zijn we weer bereikbaar. Onze wens: geniet vooral van het mooie weer. En als het dan een keertje wat minder is: morgen is er weer een dag, met weer nieuw weer! Zomaar, voor niets!Mooie zomer, Bert, Cathy, Ekrem, Frank, Franka, Hilda, Ivan, Johan G., ...lees verder "Zomerstop juli en augustus"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zomerstop juli en augustus

Deafblind Awareness Week: maak kennis met Cathy!

Op de laatste dag van deze week stellen we graag Cathy voor. Cathy is een aantal weken geleden afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan Avans Hogeschool. Zij is trots dat zij stage heeft gelopen in Amerika en een 8 heeft gehaald voor haar scriptie. Cathy is ook trots dat zij alleen durft te reizen en ...lees verder "Deafblind Awareness Week: maak kennis met Cathy!"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Deafblind Awareness Week: maak kennis met Cathy!

Helen Keller Day, Dag van de Doofblinden: Marjolein vertelt over Doofblind zijn en identiteit

Op deze belangrijke dag vertelt onze voorzitter Marjolein over doofblind zijn en identiteit. Zoals Helen Keller zijn meerdere mensen voor haar een voorbeeld. Over 1 persoon in het bijzonder wil zij graag meer vertellen: Petra van den Bogert. Marjolein vertelt in haar moedertaal: “Ik heb meerdere icoons over doofblinde mensen wie ik ken maar deze ...lees verder "Helen Keller Day, Dag van de Doofblinden: Marjolein vertelt over Doofblind zijn en identiteit"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Helen Keller Day, Dag van de Doofblinden: Marjolein vertelt over Doofblind zijn en identiteit

Deafblind Awareness Week: maak kennis met Ekrem!

Van 24 - 30 juni is het International Deafblind Awareness Week. We vieren het leven en talenten van mensen met doofblindheid. We zetten deze week een aantal van onze vrijwilligers in het zonnetje. Vandaag stellen we graag Ekrem voor: Ekrem is 35 jaar en woont zelfstandig in Boxtel (Noord-Brabant). Hij is doofgeboren en ernstig slechtziend ...lees verder "Deafblind Awareness Week: maak kennis met Ekrem!"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Deafblind Awareness Week: maak kennis met Ekrem!

Deafblind Awareness Week: maak kennis met Mirella!

Van 24 - 30 juni is het International Deafblind Awareness Week. We vieren het leven en talenten van mensen met doofblindheid. We zetten deze week een aantal van onze vrijwilligers in het zonnetje. Vandaag stellen we graag Mirella voor: Wat is je naam, je leeftijd en waar woon je? Ik ben Mirella de Jong en ...lees verder "Deafblind Awareness Week: maak kennis met Mirella!"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Deafblind Awareness Week: maak kennis met Mirella!

Doofblinden Kamp gaat niet door

Sinds een paar weken weten we dat ons Doofblinden Kamp niet doorgaat komende zomer. Met veel enthousiasme werkten we de afgelopen maanden hard om het kamp door te laten gaan. We hadden er echt zin in! Want we willen graag een goed kamp organiseren dat leerzaam en fijn is voor iedereen. Zoals het kamp in ...lees verder "Doofblinden Kamp gaat niet door"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Doofblinden Kamp gaat niet door

Doofblinde artiesten december 2018 theater

In Touch Een bijzonder toneelstuk met professionele doofblinde en niet-gehandicapte acteurs samen op een podium. Dit spel is gebaseerd op de levensverhalen van echte mensen. U krijg een unieke kans om hierbij te ondervinden: Hoe leef jij in stilte en duisternis?

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Doofblinde artiesten december 2018 theater

Hoera! Nieuwtje van Doofblinden Kamp

Hoera! Het Doofblinden Kamp komt er weer aan ! Doofblinden Kamp 2019 LET OP: DAT IS IN 2019! Waar: Bij groepsaccommodatie Nieuw-Allardsoog in Bakkeveen. Voor doofblinde deelnemers:  Wanneer: Maandag 22 juli tot vrijdag 26 juli 2019. Noteer het in je agenda en deel deze data met je vrienden, kennissen en familie die betrokken zijn als ...lees verder "Hoera! Nieuwtje van Doofblinden Kamp"

Posted in DoofBlinden Kamp, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hoera! Nieuwtje van Doofblinden Kamp
Accessibility