Spring naar inhoud

Een onvergetelijke en leerrijke ervaring als doofblindenassistent

Wil je een onvergetelijke en leerrijke ervaring? Van 1 tot 8 augustus 2020 organiseert HK (Helen Keller) Pioniers - Doofblind Vlaanderen haar eerste doofblindenkamp, in De Hoge Rielen in Kasterlee (België). Daarvoor worden doofblindenassistenten gezocht: dove of slechthorende mensen met kennis van de Vlaamse Gebarentaal of de Nederlandse Gebarentaal. Ook tolken en tolkstudenten (vanaf 2e jaars) kunnen zich aanmelden.

De kosten om mee te doen zijn 175 euro. Dit is inclusief een cursus (zie de informatie hieronder), 8 dagen verblijf en de maaltijden. Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail naar doofblindenkamp@doofblind.vlaanderen. Aanmelden kan tot 1 februari 2020!

Cursus

Je leert voorafgaand aan het kamp hoe je het beste met doofblinde mensen omgaat en hoe je hen op een veilige en prettige manier kunt begeleiden tijdens allerlei activiteiten. Je leert ook verschillende communicatievormen zoals tactiele gebaren en lorm. Daarna volgt een stage van vijf dagen tijdens het kamp waarbij je doofblinden vergezelt. Het is daarbij belangrijk dat doofblinde mensen veel informatie krijgen om zich thuis te voelen tijdens het kamp. Je maakt samen plezier en je helpt waar nodig.

Er wordt af en toe afgewisseld met een andere assistent zodat het voor iedereen haalbaar blijft en er ook voor de assistent rustmomenten zijn. Elke dag is er een uurtje bespreking voor de assistenten waarbij je zaken die moeilijk gaan, kan uitpraten met de kampverantwoordelijken. De laatste dag, zaterdag 8 augustus, is er een evaluatie. Je ontvangt ook een certificaat.

 

 

Accessibility