Spring naar inhoud

FONDSEN

Om ons doel te bereiken werken we graag samen met organisaties en mensen die ons financieel of met andere organiatiekennis willen steunen. Het is mogelijk om losse projecten van DBCX te steunen of DBCX als organisatie. De activiteiten van onze stichting zijn niet gericht op het maken van winst. Opbrengsten uit activiteiten komen ten goede aan onze missie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De oprichting van onze stichting in 2014 is financieel mogelijk gemaakt dankzij het Moeder Catharina Fonds, nu de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS).

Logo: Moeder Catharina Fonds

Onze dank gaat ook uit naar Notariaat Salland en SESAM Academie voor hun kennis.

Voorzitter Marjolein Pruis over het Moeder Catharina Fonds:

"In verleden tijd had ik een positieve en begripvol ervaringen met Moeder Catharina Fonds gehad. Later realiseerde ik mezelf dat Moeder Catharina Fonds een sterke en belangrijke doelen had voor doofblinde mensen, vooral talenten, zelfredzaam (empowerment), kansen kunnen te krijgen om meer ontwikkelingen te starten, ook samenleving maatschappij, ook met lage inkomens. Dat had ik spontane idee gekregen dat had ik met Moeder Catharina Fonds contact opgenomen en werd paar keer in echte lijve gesprekken gevoerd, wat doelen waren van mij om stichting op te richten, met doofblinde mensen die mogen mogelijk meer kansen te krijgen om ervaringen op te doen binnen bestuur ondanks lage inkomens die doofblinde mensen weinig in verleden tijd kansen gekregen hadden.

Wij hebben hetzelfde gedachten dat hebben we liever dat Stichting DOOR doofblinde mensen opgericht is. Uitvoeringen was gelukt. Dat was een warme, begripvol, verbindingsgevoel en positieve gesprekken tussen Moeder Catharina Fonds en mij. Moeder Catharina Fonds was bereid om nieuwe stichting te vergoeden, vooral reiskosten, materialen, wat nodig was, dat was gebleken dat konden we dankzij MCF langzaam opbouwen en ontwikkelen. Zonder MCF zou Stichting DBCX lang niet meer te bestaan.

Grote wens van MCF had Moeder Catharina Fonds toegezegd dat konden we Doofblinden Kamp opstart te beginnen, maar dat moest even lang duren totdat 2017 eindelijk gestart werd. Dankzij hun aanbevelingen van MCF, kregen andere fondsen onder indruk van hun aanbevelingen over Doofblinden Kamp waarom zo belangrijk is."

 

Accessibility