Spring naar inhoud

DANS EN THEATER

Dansproject 'First Encounter Sense X'

In november 2015 namen vijf doofblinde mensen deel aan het dansproject 'First Encounter Sense X', in Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant). Samen met danseressen van 'Tangente Company Berlin' brachten zij na een aantal weken hard oefenen een dans ten uitvoer.

Veel mensen waren hiervan onder de indruk. Het publiek zag geen horende en doofblinde dansers maar mensen die kunnen dansen! Bekijk onderstaande film, gemaakt door Roel Baesjou en lees ook de verslagen van het dansproject.

Theaterproject 'In Touch'

In december 2018 was het theaterproject ‘In Touch’ in Nederland. Het is het enige theaterproject in de wereld met professionele doofblinde en niet-doofblinde acteurs op één podium. Het toneelstuk is gebaseerd op de levensverhalen van echte mensen, waaronder Michel Tielbeke: Nederlands Paralympisch zwemmer, wereldkampioen. Michel was ook een van de acteurs. Daarnaast speelden acteurs Dagmar Slagmolen, Egor Beroëv en Irina Povolotskaya mee.

Acteurs op het podium

‘In Touch’ is een productie van het ‘Centrum voor creatieve projecten’ (project ‘Inclusion’) met ondersteuning van de Russische Stichting ‘So-edinenie’ en het Russische Theater of Nations. Het won in 2016 de Nationale Theaterprijs ‘Gouden Masker’ en tourde al door Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Organisatie van de voorstellingen in Nederland was mogelijk met steun van de Russische Ambassade in Nederland, de Nederlandse Ambassade in Rusland, Dutch Culture, Guldenberghotel en hulp van Nederlandse non-profit organisaties, waaronder Stichting 5D en Kentalis.

Accessibility