Spring naar inhoud

DOOFBINDENKAMP 2017

Het idee van een Doofblinden Kamp is ontstaan in Amerika. Een aantal doofblinden uit Nederland hebben deelgenomen aan het kamp in Seabeck in Amerika.
Daar kwamen doofblinden mensen en vrijwilligers uit de hele wereld bij elkaar.

Tijdens dit kamp werd duidelijk dat doofblinden héél zelfstandig kunnen zijn en dat vrijwilligers alleen informatie geven, zodat de doofblinde persoon zelf alle dingen kan doen. Dus met andere woorden de doofblinde leidt en bepaalt zelf. We zijn ons er bewust van dat we dit in Nederland nog te weinig doen, daarom het idee om in Nederland een Doofblinden Kamp te organiseren.

Ervaringen van deelnemers aan het kamp in Amerika

Gebaseerd op de ideeën van Seabeck, organiseerden we hier in Nederland een Doofblinden Kamp. Met als doel het bij elkaar brengen van mensen met een beperking in horen en zien om te ontwikkelen, empoweren, ontspannen en gezellig samen te zijn!

Logo: Doofblinden Kamp
Logo: Doofblinden Kamp

Doofblinden Kamp

In 2017 organiseerden we in Nederland een Doofblinden Kamp. Dit was in kleine vorm om te kijken of er veel belangstelling voor was en om het kamp goed te kunnen neerzetten. Zodat het toekomst bestendig zal zijn. Het kamp is vóór en dóór mensen met een beperking in horen en zien georganiseerd.

Doel

Tijdens het kamp was het de bedoeling dat mensen met een beperking in horen en zien leerden om voor zichzelf op te komen, samenwerking te zoeken met andere mensen en te ontdekken dat er écht wel meer mogelijk is als je niet goed hoort en ziet. Verder was er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en gezelligheid en had de week een leuke feestelijke afsluiting.

Vrijwilligers

Voor de vrijwilligers was het kamp een leerzame ervaring, er werd op een andere manier begeleid en samengewerkt met mensen met een beperking in horen en zien. Voorafgaand aan het kamp werden hier dan ook cursussen voor gegeven door ervaringsdeskundigen. Er werd gewerkt met een rooster waar iedere vrijwilliger ingedeeld werd en daardoor steeds gedurende een dagdeel iemand anders  ondersteunde. Natuurlijk werd hierbij ook rekening gehouden met een gezonde portie vrije tijd.

Zo was het kamp voor ieder een andere ontdekkingsreis!

Aankondiging en fondsenwerving

Verslag Doofblinden Kamp 2017

Evaluatie Doofblinden Kamp 2017

Accessibility