Spring naar inhoud

OORSPRONG

Stichting Nederlandse Doofblinden Connexion (DBCX) is opgericht in 2014 door Marjolein Pruis (1981). Als zelfbewuste doofblinde constateert zij dat veel mensen met doofblindheid in haar omgeving betutteld worden. Door horenden, doven, slechthorenden en zienden. Eigenlijk door iedereen die zelf niet doofblind is. Mensen denken dat doofblinden niets kunnen. Zelfs mensen met doofblindheid zelf denken dat.

Van droom naar werkelijkheid

Marjolein niet. Haar ontwikkeling is niet zonder slag of stoot gegaan. Haar ogen werden geopend tijdens een doofblindenkamp in Amerika in 2010. Daar werd ze uitgedaagd om over zichzelf na te denken en over haar capaciteiten als mens. Daar leerde ze dat, net als iedereen, doofblinden dromen kunnen hebben die werkelijkheid kunnen worden. Een van die dromen is ondertussen al uitgekomen! De oprichting van haar eigen stichting (DBCX) met bijna alleen maar doofblinde mensen.

Missie

Met onze activiteiten willen we bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van doofblinde mensen. Zodat zij dezelfde kansen krijgen als niet-doofblinden en volwaardig kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Daarbij gaan we ervan uit dat mensen met doofblindheid hetzelfde kunnen bereiken als mensen die niet doofblind zijn.

Accessibility