Spring naar inhoud

Kunst maken in het Van Gogh Museum

Na een jaar voorbereiding beleefden we twee maanden geleden op 16 oktober een unieke dag. Met zeven personen waaronder twee personen uit Engeland maakten we kunst in het Van Gogh Museum!

Kennismaken met elkaar

John Butterflies
Initiatiefnemer voor dit project was John Butterflies uit Amerika. John begeleidt groepen mensen met doofblindheid en heeft een voorliefde voor kunst en voor Van Gogh. Daarnaast heeft hij een 'gewone baan' in de informatietechnologie. Het werd een mooie samenwerking. Namens DBCX benaderde Cathy Geurts als vrijwilliger en projectleider mogelijke deelnemers en beantwoordde vragen.

Iedereen maakt een eigen kunstwerk

Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum stelde ruimte beschikbaar en verzorgde een heerlijke lunch. Ook zorgde het museum ervoor dat iedereen via een aparte ingang op een rustige, gemakkelijke manier naar binnen kon. Naast het contact met het museum zorgde John voor materialen zoals verf, papier in verschillende kleuren en patronen, lijm en een ondergrond waarop de kunstwerken konden worden gemaakt. 

Voorbeelden van de kunstwerken

Mirella en John werken aan het gezamenlijke kunstwerk

16 oktober in het museum
Op 16 oktober was het dan zover. Na een uitgebreide kennismaking met elkaar stelde John Butterflies zich voor. Vervolgens vertelde onze secretaris Mirella de Jong over DBCX en projecten. Ook ging ieder persoon op de foto met John voor een groot doek met daarop de logo's van de leveranciers van de materialen.

Daarna ging iedereen aan de slag met zijn of haar kunstwerk. Na een overheerlijke lunch leverde ieder zijn of haar bijdrage aan een groot gezamenlijk kunstwerk. Tot slot ging de hele groep met elkaar op de foto, inclusief geleidehond Giggles.

Het was een mooie en waardevolle dag vol plezier en creativiteit!Giggles rustig aan het slapen op een dekentjeAlle deelnemers samen op de foto

Accessibility