Spring naar inhoud

FONDSEN

Onze stichting is opgericht in 2014 en financieel mogelijk gemaakt dankzij het Moeder Catharina Fonds, nu de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS). Activiteiten vanuit DBCX worden projectmatig opgezet en begeleid door een projectleider. Voor de uitvoering van de activiteiten hebben we fondsen nodig. Het is mogelijk losse projecten financieel te steunen of DBCX als organisatie. De activiteiten van onze stichting zijn niet gericht op het maken van winst.

Logo: Moeder Catharina Fonds

Onze dank gaat ook uit naar Notariaat Salland en SESAM Academie voor hun kennis.

Voorzitter Marjolein Pruis over het Moeder Catharina Fonds:

"In verleden tijd had ik een positieve en begripvol ervaringen met Moeder Catharina Fonds gehad. Later realiseerde ik mezelf dat Moeder Catharina Fonds een sterke en belangrijke doelen had voor doofblinde mensen, vooral talenten, zelfredzaam (empowerment), kansen kunnen te krijgen om meer ontwikkelingen te starten, ook samenleving maatschappij, ook met lage inkomens. Dat had ik spontane idee gekregen dat had ik met Moeder Catharina Fonds contact opgenomen en werd paar keer in echte lijve gesprekken gevoerd, wat doelen waren van mij om stichting op te richten, met doofblinde mensen die mogen mogelijk meer kansen te krijgen om ervaringen op te doen binnen bestuur ondanks lage inkomens die doofblinde mensen weinig in verleden tijd kansen gekregen hadden.

Wij hebben hetzelfde gedachten dat hebben we liever dat Stichting DOOR doofblinde mensen opgericht is. Uitvoeringen was gelukt. Dat was een warme, begripvol, verbindingsgevoel en positieve gesprekken tussen Moeder Catharina Fonds en mij. Moeder Catharina Fonds was bereid om nieuwe stichting te vergoeden, vooral reiskosten, materialen, wat nodig was, dat was gebleken dat konden we dankzij MCF langzaam opbouwen en ontwikkelen. Zonder MCF zou Stichting DBCX lang niet meer te bestaan.

Grote wens van MCF had Moeder Catharina Fonds toegezegd dat konden we Doofblinden Kamp opstart te beginnen, maar dat moest even lang duren totdat 2017 eindelijk gestart werd. Dankzij hun aanbevelingen van MCF, kregen andere fondsen onder indruk van hun aanbevelingen over Doofblinden Kamp waarom zo belangrijk is."

 

Accessibility