Spring naar inhoud

Verslag: Dansproject Berlijn 2016

Berlijn, 19 - 26 juli 2016

Dansproject Sense X

Het was een lange treinreis naar Berlijn. Heen hadden we een uur vertraging maar terugging lekker vlot. Het hotel was mooi, het was goed geregeld en de bedden waren heerlijk. Maar helaas het niet de bedoeling om de hele dag erop te gaan liggen. 🙂

Het is een improvisatie dans, je bedenkt samen met 1 of 2 danser(s) een act. De communicatie gaat via de tolk in gebarentaal en in Engels. Ikzelf ben slechthorend en kan Engels praten en een beetje verstaan. De dansers hebben ook wat stukjes gebaren geleerd om de communicatie met ons vergemakkelijken. Tijdens dansen hebben we ontineu contact met elkaar, worden voornamelijk veel aangeraakt.

In 3 dagen tijd - van 20 t/m 23 juli - hebben we de dans act al compleet, samen met de Berlijnse danser en danseressen van Tanz Tangenté. We hebben een paar Duitse doofblinden mensen ontmoet en uitgenodigd voor onze dansvoorstelling op 24 juli voor het project. Er kwamen een aardige groep mensen met doofblindheid kijken en onze dansvoorstelling was een succes! Daar zijn wij (en de Berlijnse danser/danseressen) heel blij om! We zijn met heel veel trots en het goede gevoel naar huis gegaan en we hopen in november 2017 weer terug te komen om het project Sense X verder te ontwikkelen.

Buiten het project om, hebben we veel van Berlijn gezien. Het is een ontroerende, interessante stad vol met geschiedenis. Prachtig! We hebben ‘Gedachtniskirche’ gezien, Brandenburger Tor, Check Point Charlie, De Muur, het monument en het joden museum bezocht. Met de rondvaartboot hebben we ook veel van Berlijn geleerd over het geschiedenis zowel van de WOll als De Muur. Het was een leuke, gezellige interessante week, maar het was ook vermoeiend. Zoveel indrukken en zoveel te zien.

Dankzij uw goede steun, heeft die week voor ons mogelijk gemaakt om dansproject voort te zetten, maar ook om veel van Berlijn te mogen zien. We hopen dat dit volgend jaar in november ook weer mogelijk is.

Dank u wel!

Met vriendelijke groet,

Marjolein, Lisa, Franka en Gaby

WhatsApp-Image-20160727a20
(Foto: Een doofblinde stond met danseres in warming-up kring)

IMG_9357
(Foto: Een Duitse doofblind vertelde over 2e wereld oorlog tijdens Berlijn Muur)

IMG_9227
(Foto: Een doofblinde danseres op grond, met een Duitse danseres)

 IMG_9219
(Foto: 2 Duitse dansers met een doofblinde danseres)

Accessibility