Spring naar inhoud

Verslag: Doofblinden Holiday Malta 2016

Doofblinden Holiday Malta 18 mei tot 25 mei 2016

Deelnemers Hans Dirksen, Erica van den Aker, Govert Middelkoop en Wim Meijvogel, vrijwilligers Carla Vandormael, Roger Tiesema, Ciska Middelkoop, Karin Gombert, Henri van den Aker en tolk Laura Grift gingen woensdag 18 mei dan eindelijk op reis naar… Malta!

We moesten heel vroeg opstaan, want om kwart over 6 steeg ons vliegtuig op vanaf Schiphol. Iedereen sliep lekker en om 9 uur landden we en gingen alle jassen uit. Wat was het warm!

Toen een busrit naar het hotel “Mellieha Bay”. Het was een mooie rit langs de prachtige blauwe zee en huizen in allerlei kleuren. We hebben vele foto’s gemaakt.

Carla en Laura hebben alle plannen van de reisleider besproken en wij hebben uitgerust op de hotelkamers, want we waren moe van alle ervaringen. ’s-Avonds hebben we allemaal excursies uitgekozen en genoten van wat drinken en eten.

We hadden een vaste plaats bij het ontbijt. Dat was belangrijk voor ons, doofblinden i.v.m. licht. We konden uit allerlei lekkers kiezen.  De vrijwilligers bespraken telkens de excursies met de reisleider zodat wij dan makkelijk konden kiezen.

We hebben heel veel leuke activiteiten gedaan deze week, maar ook heerlijk ontspannen aan het zwembad, genoten van lekker eten en drinken en de prachtige omgeving van het dorpje Meilliha.

Activiteiten die wij hebben gedaan zijn bijvoorbeeld naar Popeye Village. Een soort pretpark. Maar ook met je haren in de frisse wind op de Hop on-Hop off bus, richting Sliema. Onze tolk Laura moest alle informatie van Engels naar Gebarentaal vertalen, dat was niet makkelijk.

Bij Valletta gingen wij met de lift heel hoog naar boven en genoten bovenop het bastion van St. Paul van de Upper Barracca Garden. Vanuit dit park heb je een prachtig uitzicht op de Grand Harbour. Ta’Qali en Mosta om daarna te stoppen  in Mdina, de oude hoofdstad van Malta. De geschiedenis van deze stad gaat meer dan 4000 jaar terug. Door de tijd heen hebben er veel nobele families gewoond, dus de stad staat vol met kleine paleizen.

We zijn later in de week een hele dag op pad geweest met een Nederlandstalige gids. We bezochten Azure Window, de stad Victoria, de hoofdstad van Gozo, die ook Rabat  wordt genoemd. Daar kregen we 2 uren vrije tijd om de mooie straatjes te verkennen. Het valt op dat Gozo echt Rooms-Katholiek is, overal staan standbeelden van heiligen en hun namen zijn zichtbaar op de muren of naast de deuren. Ook naar een naar een museum waar heel oude tempels te bezichtigen zijn.

Ook hebben we een dag gevaren op een prachtige boot “Hera Cruise”. We hebben de Blue Grotto gezien en wij hebben met een speedboot gevaren. Dit was geweldig leuke ervaring voor de doofblinden!

De bakermat van de Maltese geschiedenis hebben we ook gezien! De drie steden Vittoriosa, Senglea en Cospicua en we hebben kennisgemaakt met het authentieke eilandersleven.

Tussen alle interressante trips door hebben wij genoten van winkelen, en relaxen in het zalige weer. Helaas komt aan alles een eind en na een laatste maal in het hotel vlogen wij om 9.50, voldaan weer terug naar Nederland!

Afbeelding2(Foto: Groepsfoto)

Afbeelding3 Afbeelding4
(Foto: Groepsfoto bij Valletta)       (Foto: Groepsfoto op boot)

Deze Doofblinden Holiday Malta 2016 is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Blindenhulp, Stichting Het Guyotfonds en LSBS.

Logo: Stichting BlindenHulp, Geholpen door Stichting Blindenhulp | Blindenhulp Logo: LSBS

Accessibility