Spring naar inhoud

ERVARINGSVERHALEN

Nieuw bestuurslid per 1 juli – Edwin Zijdenbos

Vanaf 1 juli hebben we een nieuw bestuurslid: Edwin Zijdenbos. Edwin komt ons versterken op het gebied van financiën. Hieronder stelt hij zich kort voor: Wil je iets over jezelf vertellen? Ik ben geboren (1966) en woonachtig in Vlaardingen. Mij zul je ook niet uit Vlaardingen zien vertrekken, het bevalt hier wel. 🙂 Ik ben ...lees verder "Nieuw bestuurslid per 1 juli – Edwin Zijdenbos"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw bestuurslid per 1 juli – Edwin Zijdenbos

Brief voor huisartsen over vaccinatie coronavirus

Ook namens Oogvereniging - OOR & OOG willen we graag een brief met je delen over de vaccinatie voor het coronavirus. De brief kun je printen en aan je huisarts geven of in een mail sturen naar je huisarts. Met de brief kun je mogelijk eerder een vaccinatie krijgen. Brief in pdf Brief in word ...lees verder "Brief voor huisartsen over vaccinatie coronavirus"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Brief voor huisartsen over vaccinatie coronavirus

Omgaan met coronamaatregelen – Werner Bloemers vertelt

Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Werner Bloemers, 47 jaar, uit het Limburgse dorpje Ospel. Ik zie nu voor 20% en heb geen Usher. Dus ik zie een heel beeld van 360 graden, maar de scherpte is minder. Met bril op kan ik overigens minder goed lezen dan zonder bril. Aan de ene kant ...lees verder "Omgaan met coronamaatregelen – Werner Bloemers vertelt"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Omgaan met coronamaatregelen – Werner Bloemers vertelt

Omgaan met coronamaatregelen – Ans van den Ende vertelt

Wil je jezelf voorstellen? Hallo, mijn naam is Ans van den Ende en mijn naamgebaar is Engel van Geduld! Ik ben 54 jaar, redactrice/presentatrice bij de radio en woon in het Limburgse Witte Stadje Thorn. En ja ik behoor tot de doelgroep doofblind! Ik ben blind en slechthorend, mijn linkeroor kan niet ondersteund worden. Ook ...lees verder "Omgaan met coronamaatregelen – Ans van den Ende vertelt"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Omgaan met coronamaatregelen – Ans van den Ende vertelt

Bericht van onze voorzitter Marjolein

Tijdelijk geen vergaderingen De corona-crisis en anderhalve-meter-samenleving heeft ons als organisatie in een moeilijke situatie geplaatst. Live met elkaar vergaderen en live gesprekken voeren met andere organisaties is onmogelijk geworden. De reden is dat we dichtbij en soms direct fysiek met andere personen communiceren. In bijvoorbeeld Gebarentaal of Tactiele gebaren. Digitaal vergaderen blijkt tot nu ...lees verder "Bericht van onze voorzitter Marjolein"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Bericht van onze voorzitter Marjolein

Zomerbericht

Het afgelopen half jaar was een moeilijke tijd voor DBCX. We gaan de zomer in met veel om over na te denken. Daarna willen we graag verder en we zoeken mensen die ons daarbij kunnen helpen. Na de zomer hebben we drie vacatures: 1. Bestuurslid met specialisme Samenwerken met andere organisaties. 2. Bestuurslid met specialisme ...lees verder "Zomerbericht"

Posted in Nieuws | Tagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Zomerbericht

Blog van onze voorzitter Marjolein: ‘Samenwerken en diversiteit’

Marjolein deelt in onderstaande blog haar jarenlange ervaring in het samenwerken met dove en horende mensen, in organisaties en projecten. Ze schetst het belang van het begrijpen van elkaars verschillen in communicatie en persoonlijke omstandigheden. We zijn allemaal anders (diversiteit). Dat vraagt geduldige communicatie en steeds vragen aan elkaar wat iedereen bedoelt. Zodat je elkaar ...lees verder "Blog van onze voorzitter Marjolein: ‘Samenwerken en diversiteit’"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Blog van onze voorzitter Marjolein: ‘Samenwerken en diversiteit’

Jaarverslag 2019 Online!

Het verslag van onze activiteiten in 2019 staat online! DBCX heeft zich verder kunnen ontwikkelen, dankzij vrijwilligers en fondsen die ons steunden. Afgelopen jaar hebben we onderdelen van onze organisatie verder uitgewerkt. Een hoogtepunt was het verkrijgen van de ANBI status. Dit dankzij ondersteuning van de SESAM Academie. Doofblinden Kamp Het plan was om in ...lees verder "Jaarverslag 2019 Online!"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jaarverslag 2019 Online!

COVID19 en Doofblindheid – European Deafblind Union

Aanbevelingen voor inclusief beleid van de wereldwijde doofblindengemeenschap Van: European Deafblind Union (EDbU)  Bron: Canadian Deafblind Association National (CDBA National) Noot: Onderstaande tekst is een vertaling door vrijwilligers van de oorspronkelijke officiële Engelse tekst van de EDbU. "In deze tijden van onrust, met de hele wereld ernstig getroffen door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19), ...lees verder "COVID19 en Doofblindheid – European Deafblind Union"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor COVID19 en Doofblindheid – European Deafblind Union

Het coronavirus en doofblinden – bericht van onze voorzitter

Het coronavirus en doofblinden. Tactiele Gebaren, begeleiding en sociale contacten. Beste doofblinde mensen, ouders van doofblinde kinderen en familieleden, Aangezien weten jullie dat in Nederland valt erg zwaar met coronavirus-crisis. Wij zijn jullie niet vergeten dat jullie worden erg dupe van over coronavirus situatie zoals communicatie via tactiele gebaren, problemen met begeleiders en vrijwilligers die ...lees verder "Het coronavirus en doofblinden – bericht van onze voorzitter"

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Het coronavirus en doofblinden – bericht van onze voorzitter
Accessibility